Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
1ο Θερινό Σχολείο Ενεργειακής Μετάβασης & 2ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και η Advent Technologies διοργανώνουν το 2ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Γεωενέργειας του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Ενεργειακής Μετάβασης (1st Summer School on Energy Transition) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου TWINN2SET (Twinning to Sustainable Energy Transition).

Εκλογές για την Ανάδειξη των Μελών του ΕΣΙ και Εκπροσώπου ΕΔΤΠ

Ανακοίνωση για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου (ΕΣΙ) και του εκπροσώπου Επιστημονικού, Τεχνικού και Διοικητικού Προσωπικού (ΕΔΤΠ) του Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Γιώργου Ματαλλιωτάκη στο Ινστιτούτο Γεωενέργειας του ITE

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Γεωενέργειας-ITE και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του, καθηγητή Ιωάννη Γεντεκάκη, καθώς και με στελέχη του Ινστιτούτου

Μπέλλας (ΙΤΕ/ΙΓ): συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την έρευνα των υδρογοναθράκων (03.04.2024)

Συνέντευξη του Δρ. Σπύρου Μπέλλα, Κύριου Ερευνητή του ΙΤΕ, Ινστιτούτο Γεωενέργειας (ΙΓ) στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ειδικότερα στον υπεράκτιο χώρο των περιοχών «Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης». Γίνεται αναφορά στις πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, τις πιθανές επικείμενες γεωτρήσεις και την περιβαλλοντική ασφάλεια, αλλά και στο ενεργειακό μίγμα κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης.

InnoDays - Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης 2023

Άλλο ένα InnoDays (InnoDays - Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης) ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Ήταν μεγάλη μας χαρά να εκπροσωπήσουμε το Institute of GeoEnergy (Ινστιτούτο Γεωενέργειας) στα περίπτερα Β1 του Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας).

Innodays 2023

Σταματάκης (ΙΤΕ): Ανάγκη για μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς υδρογονοκίνησης, παρά της τεχνολογίας

Την ανάγκη γρηγορότερης ανάπτυξης του δικτύου υδρογόνου στις μεταφορές, εστίασε ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεωενέργειας – ΙΤΕ, Μάνος Σταματάκης, στην παρουσίασή του στο Hydrogen & Green Gases Forum.

Aνακοίνωση: αναστολή διαδικασίας πλήρωσης θέσης Δ/ντή του Ιν/του Γεωενέργειας του ΙΤΕ

Aνακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωενέργειας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

 

Σεμινάριο του Ινστιτούτου Γεωνέργειας του ΙΤΕ

Το Ινστιτούτο Γεωενέργειας (Ι.Γ.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα: «Διερεύνηση φυσικών πόρων με τη χρήση γεωφυσικών μεθόδων» την Τετάρτη 26 Απριλίου 12:00 – 14:00, με εισηγητή τον καθ. κ. Παντελή Σουπιό (King Fahd University of Petroleum & Minerals KFUPM Saudi Arabia)

 

Εικαστική Έκθεση με θέμα #GreeningDryCleaning, στην Clean Expo 23

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εικαστική Έκθεση με θέμα #GreeningDryCleaning, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κλαδικής Έκθεσης Clean Expo 23 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου από τις 11 έως 12 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόληψη και αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσης στα ελληνικά στεγνοκαθαριστήρια (ΗΜΕΡΙΔΑ)

Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσης στα ελληνικά στεγνοκαθαριστήρια #GreeningDryCleaning» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου εντός των εργασιών της κλαδικής έκθεσης «Clean EXPO 2023».