Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενοΟ Όμιλος Motor Oil συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του καινοτόμου στρατηγικού του πλάνου και συνεργάζεται με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με στόχο την πιλοτική εφαρμογή και ωρίμανση προϊόντων εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στους τομείς της ενεργειακής μετάβασης, αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής σημαντικής στρατηγικής συνεργασίας, το ΙΤΕ, που αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας με 9 ερευνητικά Ινστιτούτα και 3 Ειδικές Δομές που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε 8 πόλεις της Ελλάδας, πρόκειται να συνδράμει ουσιαστικά στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών στα διάφορα στάδια βιομηχανικής παραγωγής και εμπορικής δραστηριότητας της Motor Oil.

Ταυτόχρονα, Motor Oil και ΙΤΕ πρόκειται να συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την υποστήριξη και την υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων ή/και βασικής έρευνας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και σε νέα πεδία και αναδυόμενες τεχνολογίες με μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο στις στρατηγικές προτεραιότητες της Εταιρείας. Επίσης, μέσω της συνεργασίας αυτής, θα υποστηριχθεί η καινοτόμος επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ΙΤΕ.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην έδρα του ΙΤΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Τηλεπικοινωνιών και Κτηματολογίου κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και των Βουλευτών Ιωάννη Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα συμπράξεων που αφενός κάνουν πραγματικότητα την ενωσιακή και εθνική επιδίωξη παραγωγικής διασύνδεσης της Ερευνητικής Κοινότητας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, και αφετέρου δημιουργούν νέες ευκαιρίες για εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτόμες πρακτικές σε σπουδαίους για την εθνική οικονομία κλάδους.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, δήλωσε σχετικά:

«Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, συμβάλλει με το υψηλό επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στα 9 Ινστιτούτα του, καθώς και με την τεχνογνωσία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, στην ανάπτυξη καινοτομίας, η οποία αξιοποιείται και μέσω της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Η δυναμική συνεργασία μεταξύ του ΙΤΕ και της Motor Oil, θα παραγάγει άφθονες ευκαιρίες για καρποφόρες συνεργασίες, ενώ πρόκειται να έχει σημαντικό και ωφέλιμο αντίκτυπο για την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδας.»

Ο εκπρόσωπος της Motor Oil, κ. Νικόλαος Γιαννακάκης, Γενικός Διευθυντής πληροφορικής, ανέφερε: «Δυο ηγέτιδες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και της ερευνητικής κοινότητας αντίστοιχα, η Μότορ Όιλ και το ΙΤΕ, εγκαινιάζουμε σήμερα μια βαρύνουσας σημασίας, με πολλαπλά και πολύπλευρα οφέλη σε εθνική και περιφερειακή κλίμακα, συνεργασία. Αποτελεί μια ακόμα χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης της Μότορ Όιλ στο εγχώριο ερευνητικό δυναμικό που απαντά ταυτόχρονα στο κρίσιμο ζητούμενο της διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά και τη βιομηχανία. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, κλείνοντας φέτος μισό αιώνα λειτουργίας, ο Όμιλος της Μότορ Όιλ συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί αξία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.»

Ο Όμιλος Motor Oil που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δραστηριότητας συνεχίζει να εξελίσσεται και να αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και την υποστήριξη ενός βιώσιμου αύριο.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, υλοποιώντας τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό, συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες με εταιρείες και φορείς, πρωτοπόρους στον τομέα τους, με στόχο την διεύρυνση των ερευνητικών του δραστηριοτήτων και τον μετασχηματισμό των καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων σε προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της Κοινωνίας.